מתוך אהבה לאמנות ואספנות יין, הקימו בשנת 2006 משה ודורית ג'רסי את "כפיים מרתפי יין".
הזינוק המשמעותי ברמת החיים בעשור האחרון, הביא להתפתחות של תרבות המגורים והפנאי בישראל, במקביל צמחה והגיעה לשיאים חדשים תרבות היין בישראל. עם 300 יקבים פעילים וייצור של כ-60 מיליון בקבוקים, בד בבד עם פריחת יקבי הבוטיק, והחשיבות לייצר יינות איכותיים, החלה להיווצר בציבור הישראלי התעניינות רבה.
הישראלים שותים יותר וטוב יותר, מעשירים ידע במסגרת קורסים מקצועיים ואף לומדים וחווים בעצמם תהליכי ייצור יין בבתי הספר השונים. ישראל מדינה חמה בה טווח האקלים בישראל הינו אידיאלי לגידול מגוון עשיר של זני ענבים ולייצור יינות איכותיים, אך יחד עם זאת, השינויים הקיצוניים בתנאי האקלים בין עונות השנה ואף בין יום ללילה, אינם מאפשרים שמירה על יין בצורה מיטבית ולאורך זמן.
ההיצע הגדול של היין והרצון להתמקצע בבחירתו הביאו לעלייה משמעותית בצריכת היין ולביקוש בפתרונות אחסון מקצועיים השומרים על איכותו. באמצעות תכנון מדוקדק וביצוע מקצועי, ניתן להפוך כל חלל לאחסון ושימור של יינות למשך שנים רבות.